Nybyggnation hyreslägenheter – kv Vitsippan

Ett attraktivt boende planeras att byggas med närhet till hamnen, golfbanan och centrum. Området heter Vitsippan och ligger på höjden intill Tranås Vårdcentral. Projektet är en satsning av Tranåsbostäder som ska resultera i 25 marknära hyreslägenheter. 

De nya lägenheterna kommer att vara två, -tre, och fyra rum och kök. Två- och trerummarna byggs i tvåplanshus med loftgång. Lägenheterna kommer att utrustas med, antingen en uteplats eller en stor balkong i västerläge.  Lägenheterna med fyra rum kommer att vara 1,5 plan med uteplats. Övrig standard, storlek och hyressättning är ännu inte fastställt.

Så här gör du intresseanmälan av nyproduktion:
(får du problem så ring oss på 0140-38 49 50)

• Registrera dig på Tranåsbostäder hemsida, där markerar du “Nybyggnation kv. Vitsippan” och vilken storlek på lägenhet du är intresserad av.

• Är du redan registrerad hos oss, logga in på “mina sidor” markera “Nybyggnation kv. Vitsippan” samt vilken storlek på lägenhet som du är intresserad av.

• Nyproduktionen har ett eget kösystem, dina tidigare kö poäng räknas inte in i nyproduktionen. Håll utkik efter mer information på vår hemsida framöver!

Mer detaljerad hjälp om hur du gör intresseanmälan till nyproduktion, kv. Vitsippan:
Logga in/registrera dig på “mina sidor”
När du gjort det och är inne på “mina sidor” så klicka på menyn (de tre strecken) klicka på + pluset vid rubriken Mina sidor välj – intresseanmälanlägenhet.
Fyll i fälten under sökandeuppgifter – gå sedan ner på sidan till rubriken “Tillgängliga etapper”
Där hittar du rutorna att kryssa i önskad storlek på lägenhet för ” nybyggnation kv. Vitsippan”
Du hamnar då i vår kö för nybyggnation, den kön är separerad från den ordinarie lägenhetskön.

HÖGSTA DOMSTOLEN UPPHÄVER DET INTERIMISTISKA BESLUTET AV DEN 4 NOVEMBER 2019

17 september kom domen från förvaltningsrätten. De har beslutat avslå ansökan av överprövningen för Tranåsbostäders upphandling av nybyggnation av hyreslägenheter på kv Vitsippan.

27 september – Klagande företag går vidare och vill ha prövningstillstånd hos Kammarrätten av Förvaltningsrättens beslut. – Kammarrätten valde att inte ta upp överprövningen.

4 november – Klagande företag har gått vidare till Högsta förvaltningsdomstolen för överprövning.

7 november – Högsta förvaltningsdomstolen finner att det inte längre finns skäl för förordnandet att AB Tranåsbostäder inte får ingå avtal i upphandlingen. Högsta förvaltningsdomstolen upphäver därför det interimistiska beslutet av den 4 november 2019.

Byggherre: AB Tranåsbostäder

Entreprenör: Wennerlunds bygg AB

NU BÖRJAR PLANERINGEN OCH GENOMFÖRANDET AV VITSIPPAN, VI HAR SER MED GLÄDJE FRAM EMOT DETTA ARBETE

AB Tranåsbostäder
Postadress: Box 11, 573 21 Tranås

Besöksadress
Piratens gata 1, 573 31 Tranås

 

Telefon: 0140-38 49 50
info@tranasbostader.se