För våra hyresgäster

Sophantering

Tranås Kommun har infört ett system för matavfallsinsamling där allt matavfall kommer att samlas in med hjälp av gröna påsar för att bli till biogas och biogödsel.

Så här kommer du igång:

Tranåsbostäder tillhandahåller ett startpaket till varje lägenhet. Detta består av en 7 liters behållare med lock som du ställer under diskbänken, samt en rulle med gröna påsar. Behållaren samt de gröna påsarna delar vi ut till varje lägenhet första gången. När sedan gröna påsarna tar är slut finns de att hämta i soprummet. Allt matavfall skall läggas i dessa gröna påsar.

Påsarna slängs sedan i soprummet som vanligt, kärlet töms sedan av sopbilen och påsarna separeras sedan genom optisk sortering. De övriga soporna du har som är brännbara, lägger du i valfri soppåse men inte med färgen grön. Båda påsarna slängs i samma kärl i våra soprum för att sedan sorteras. Inget löst avfall får läggas i sopkärlet då det ställer till problem i sorteringen.

Läs mer om hur du sorterar rätt med Gröna påsen.

Sortera med gröna påsen, ARABISKA

Sortera med gröna påsen,  ENGELSKA

Sortera med gröna påsen,  NEDERLÄNDSKA

Sortera med gröna påsen,  SOMALISKA

Sortera med gröna påsen, TYSKA

Tvättstugan

Tvättstugan är ett gemensamt utrymme som alla måste samsas om. Här kan du på ett naturligt sätt skapa goda relationer med dina grannar. Men tvättstugan är också en plats där konflikter kan uppstå. Vi ber dig därför att noga följa våra trivselregler men även ha visst överseende med att vi alla är olika.

  • Håll tiderna  – ta inte någon annans tid även om de inte börjat tvätta meddetsamma.
  • Städa ordentlig efter er, en självklarhet är att lämna tvättstugan fri från smuts, grus, tvättmedelsrester, ludd i tumlare etc så att nästa hyresgäst kan börja tvätta direkt utan att behöva ta hand om andras smuts.
  • Låt tvättstugans inventarier och städmaterial vara kvar i tvättstugan.
  • Sunt förnuft och god grannsämja får råda så att alla kan trivas och känna sig bekväma i tvättstugan.

 

Garagekö

Är du redan hyresgäst hos oss och intresserad av att hyra garage? Kontakta oss gärna för mer info om just ditt bostadsområde. Kanske finns det ett garage ledigt till dig redan nu eller så ställer vi upp dig i garagekön.

Kundtjänst tfn: 0140-38 49 50, mail: info@tranasbostader.se

Kabel-TV och bredband

Com Hem erbjuda alla våra hyresgäster “tre hål i väggen” – TV, DATA och TELEFONI.
Grundutbudet är: Svt1, Svt2, 24, barnkanalen, K, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, TLC, FOX.
För att beställa fler kanaler eller telefoni och data var vänlig kontakta COM HEM. www.comhem.se eller tel: 902 22.

Vi tillhandahåller fibernät för uppkoppling i de flesta av Tranåsbostäders lägenheter. Det är genom Tranås Energis fibernät TRAMAN. Verksamma leverantörer i TRAMAN är Alltele, VÖKBY och Junet. Klicka gärna in på deras respektive hemsida för att se priser och beställa abonnemang. alltele.se , vokby.se och junet.se .
Internet kan även Com Hem erbjuda genom sitt “tre hål i väggen” som finns i alla Tranåsbostäders lägenheter. Se mer på comhem.se eller kontakta comhems kundservice på telefon 0771-55 00 00.