Det stora livet börjar i en liten stad. Välkommen att bo i Tranås.

Oslagbar hemort

Stanna över dagen eller för gott? Som besöksort är Tranås underbart, som hemort – oslagbart. Tranås är en trygg och lagom stor stad med närhet till naturen, stadskärnan, skolan och fritidsaktiviteterna. Med Sommens klara vatten runt hörnet skapar Tranås en känsla av skärgård mitt i staden och du kan ta dig till närliggande storstäder inom 30 minuter. Bästa läget helt enkelt.

Här finns något för alla. Storgatans butiker, restauranger, biograf och torget som varje fredag fylls med lokala handlare gör stadskärnan till en levande mötesplats. Och är du intresserad av fritidsliv är Tranås perfekt – här finns idag 150 aktiva föreningar och aktiviteter för alla smaker. Vad sägs om ridklubb, hockeylag, skidspår, golfbana, fiskeklubb, kampsport och konståkning, för att nämna några.

En stad som växer

Tranås är framtidens stad, som ständigt växer och utvecklas. Här har vi både grundskola, gymnasium, folkhögskola och yrkeshögskola. Och det pågår alltid nya byggprojekt såsom bostäder och lokaler för viktiga verksamheter. Tranås kommun har ett tillväxtmål på 25 000 invånare år 2040, vilket vi arbetar aktivt för att nå.

Är du nyfiken på vad som händer i Tranås just nu?

Visste du att det finns…

0
föreningar i Tranås
0
personer som ser Tranås som sin shoppingstad
0
öar i vackra sjön Sommen