Om AB Tranåsbostäder

Vi älskar livet i Tranås

Faktum är att vi har värnat om staden i över 70 år genom att bygga och förvalta fastigheter där livet kan bo, växa, förändras och utvecklas. Vi tillhandahåller bostäder och lokaler för livsviktiga verksamheter såsom skola och äldreomsorg. Och vi skapar trygga hem där människor trivs och mår bra. Att vi kan bidra med trygghet och rum för livet, från födseln till ålderns höst. Det känns bra i magen.

Vi har alltid vetat att Tranås är en pärla och vi vill få fler att upptäcka hur det är att bo och leva här. Med skärgårdskänsla runt hörnet, gångavstånd till allt du behöver och nära till jobbmöjligheter både i Tranås och i flera städer runt omkring. Genom att erbjuda attraktiva bostäder och moderna lokaler vill vi bidra till att skapa ett växande och välmående Tranås.

Rum för mer liv helt enkelt!

Vår värdegrund

Vi på Tranåsbostäder har en stark och väl förankrad värdegrund baserad på våra fyra värdeord Trygghet, Gemensamt, Kundnära & Framåtanda.

Snabbfakta

• Vårt fastighetsbestånd består till 72 % av kommunala verksamhetslokaler, 23 % bostäder och 5 % kommersiella lokaler.

• Vi engagerar oss i Tranås genom att stötta ungdomar och föreningar.

• Tranåsbostäder ingår i den kommunala kommunkoncernen Tranås Stadshus AB.

• Vi har funnits sedan 1949 då Tranås Stadsfullmäktige beslutade att bilda ett fastighetsbolag med syfte att uppföra och förvalta bostadshus.

• 2008 förvärvade vi kommunens bestånd av fastigheter.

Rum för mer fritidsskärgårdsfamilje liv

Sponsring

Tranåsbostäder sponsrar både näringslivet och kulturlivet och framför allt föreningar med ungdomsverksamhet. I Tranås finns över 150 föreningar och vi är stolta över att ha möjlighet att vara sponsor till flera idrottsföreningar och lokala aktörer. För oss är det viktigt att ha ett nära samarbete med våra partners.

Social hållbarhet

Vi har som mål under 2022 att starta upp läxhjälp tillsammans med hyresgästföreningen. I idrottsföreningar finns det många förebilder som vi ser skulle kunna hjälpa oss med detta mål. Som motprestation för vår sponsring kommer vi arbeta tillsammans med föreningar för att under vissa eftermiddagar delta och inspirera barn och ungdomar till att studera.

När man gjort läxan kommer det finnas tid till att umgås, kanske prova på eller prata om den förening som man representerar. Är ni intresserade att bli sponsrade av Tranåsbostäder och vill vara med i detta projekt så hör av er.

Vill du att vi sponsrar din förening?

Maila oss på info@tranasbostader.se och beskriv er verksamhet.

Entre till bandy- och fotbollsarenan i Tranås
Barn gungar på en lekplats på Sommens skola i Tranås

Hållbarhet – för ett hållbart Tranås

Tranåsbostäder är en del av Tranås utveckling och vi arbetar aktivt för ett hållbart Tranås. Vi har ett tydligt uppdrag i vårt ägardirektiv att arbeta i enlighet med de hållbarhetsmål som FN satt upp och vi stöder Agenda 2030. Vi arbetar även med olika projekt för ett socialt hållbart Tranås så som läxhjälp, huskurage, trygghet och sponsring.