Tryggt, bra och valuta för pengarna: AB Tranåsbostäder får toppbetyg av hyresgästerna

2022-11-08

AB Tranåsbostäder har genomfört ett omfattande förändringsarbete som nu bär frukt. I bolagets senaste NKI-undersökning för bostäderna (nöjd kund-index) syns att hyresgästerna har blivit nöjdare med servicen, bostäderna och områdena runt omkring. Även tryggheten har ökat och ligger över branschsnittets betyg. Därtill framkommer att Tranåsbostäders hyresgäster tycker att boendet är prisvärt.

  • Det är oerhört glädjande att våra hyresgäster ger oss så fina betyg och att vårt långsiktiga strategiska arbete med exempelvis kommunikation, proaktivitet och renoveringar uppmärksammas, säger Magnus Nilsson, vd på Tranåsbostäder.

I undersökningen ger hyresgästerna höga betyg inom ”Valuta för pengarna” (89,7 på en 100-gradig skala) vilket är 3,1 procent högre än i den senaste mätningen, och 13,9 procent högre än branschsnittet. Många hyresgäster anger dessutom att de skulle rekommendera någon att flytta till bostadsområdet och att de trivs i området. Även där hamnar Tranåsbostäder en bra bit över branschgenomsnittet.

  • Vår målsättning är att leverera hög bostadskvalitet, närvaro och tillgänglighet med ett högt upplevt värde för pengarna. Jag och mina medarbetare är glada att vårt arbete uppskattas och att våra hyresgäster tycker det vi gör är värdefullt, säger Magnus Nilsson.

Höga betyg för både service och miljöer
Hyresgästerna är också nöjdare med såväl servicen som produkten, det vill säga lägenheten, allmänna ytor och utemiljöerna.

I området service, som bland annat inkluderar att ta kunden på allvar och hjälpa till när det behövs, får Tranåsbostäder 87,2 på en 100-gradig skala. Det är 5,6 procent högre betyg än branschsnittet. Framför allt är hyresgästerna nöjda med tillgängligheten, att de får kontakt med rätt person och bemötandet.

Även de fysiska miljöerna får höga betyg och Tranåsbostäder får 7,8 procent över branschgenomsnittet med en total nöjdhet på 85,4. Betygen ökar inom samtliga områden: lägenheten, allmänna utrymmen och utemiljön. Hyresgästerna är extra nöjda med underhåll och val av blommor, buskar och träd.

Ökat arbete med trygghet
Undersökningen visar därutöver att hyresgästerna känner sig tryggare hos Tranåsbostäder än tidigare. Högst betyg får grannsamverkan, trygga trapphus, säkerhet mot inbrott i lägenheten och belysning på gården/ nära huset.

  • Vi vet att trygghet är viktigt för våra hyresgäster och vi har satsat mycket på bland annat säkerhetsdörrar, underhåll och renovering, belysning och att hålla det rent och snyggt i och runt våra fastigheter. Det värmer att se att våra kunder känner sig trygga hos oss och med sina grannar, säger Magnus Nilsson.

Även nöjdare lokalhyresgäster
Undersökningen inkluderade även nöjdheten hos lokalhyresgästerna, som framför allt ger högre betyg till att få felet reparerat i rimlig tid, få bekräftelse på att arbetet är utfört och att få information i samband med reparation/anpassning av lokalen. När det kommer till att hjälp när det behövs får Tranåsbostäder 6,7 procent högre betyg än branschgenomsnittet.

  • Vi är mycket stolta över den ökade nöjdheten även bland våra lokalhyresgäster. De har en oerhört viktig roll för Tranås som plats och fastigheterna är många gånger avgörande för deras arbete och framgång, säger Magnus Nilsson.