Vi söker en redovisningsekonom

2024-03-21

AB Tranåsbostäder har värnat om Tranås i över 70 år genom att bygga och förvalta fastigheter där livet kan bo, växa, förändras och utvecklas. Vi tillhandahåller bostäder och lokaler för livsviktiga verksamheter såsom skola och äldreomsorg. Och vi skapar trygga hem där människor trivs och mår bra. Att vi kan bidra med trygghet och rum för livet, från födseln till ålderns höst, det känns bra i magen.

Tranåsbostäder ingår i den kommunala kommunkoncernen Tranås Stadshus AB. Bolagets fastighetsbestånd består till 74 % av kommunala verksamhetslokaler, 22 % bostäder och 4 % kommersiella lokaler. Sedan 2021 är Tranåsbostäder en koncern som för närvarande inkluderar 8 dotterbolag.

 Ekonomiavdelningen på Tranåsbostäder består idag av 4 personer och vi söker nu efter en ny kollega för att stärka gruppen och vår ekonomifunktion.

Om rollen

Som redovisningsekonom på Tranåsbostäder blir du en del av ett härligt gäng med familjär känsla som hanterar ett stort fastighetsbestånd och en omfattande ekonomi. Ekonomiavdelningen jobbar brett och stöttar verksamheten inom ekonomiområdets alla delar. Vi strävar ständigt efter att bli bättre på det vi gör. Vi har stort fokus på att utveckla våra interna arbetssätt och på att öka förståelsen kring ekonomiska frågor i hela organisationen.

I denna roll kommer dina främsta arbetsuppgifter vara löpande redovisning, projekthantering, komponenthantering enligt K3 samt kontoanalyser och uppföljning. Du kommer även ha delansvar i upprättande av del- samt helårsbokslut. I rollen ingår även ett ansvar för att aktivt arbeta med att utveckla digitaliseringen utav hela ekonomiavdelningen inom såväl besluts- och rapporteringsunderlag som systemnyttjande.

Ekonomiavdelningen är en liten tight grupp med bred erfarenhet. Vi har ett öppet klimat som ger stort utrymme för att fråga och lära av varandra. Du kommer att få god inblick även i övriga arbetsuppgifter som ekonomiavdelningen ansvarar för då vi stöttar och backar upp varandra i våra respektive ansvarsområden så som t.ex. lön, projekthantering, kund- och leverantörsreskontra.

Du kommer att arbeta i systemen Fenix, Akribi Financials samt Vitec. Lön hanteras i Kontek och för projekthantering förekommer ibland arbete till viss del via extern entreprenörs system. Vi kommer vilja ha din hjälp att skapa en solid ekonomifunktion där man kan bredden utav avdelningens arbetsuppgifter och känner sig trygg med att kunna stå på flera ben.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst om 100%, med en inledande 6 månaders provanställning.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har eftergymnasial ekonomiutbildning t.ex. inom redovisning samt ett intresse att arbeta med och utvecklas inom ekonomiområdet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att fungera i och stärka såväl gruppen som bolaget.

Rollen kräver att du är strukturerad, analytisk och detaljfokuserad. Du trivs med att hantera många sociala kontakter. Verksamheten är dynamisk och du behöver vara bekväm samt positivt inställd till att hantera förändringar i din arbetsvardag. Eget driv och förmåga att ta egna initiativ för att bidra till utvecklingen av verksamheten är egenskaper som vi värdesätter. Vi söker dig som lockas av utveckling och vill växa ihop med oss.

Meriterande om du har arbetat inom kommunal verksamhet samt fastighetsbranschen.

 

Vad erbjuder vi?

På Tranåsbostäder erbjuder vi en god gemenskap och stora utvecklingsmöjligheter. Vår verksamhet genomsyras av våra värdeord – kundnära, trygghet, gemensamt och framåtanda. Vi månar om att alla som jobbar hos oss ska må bra och satsar på såväl friskvård som en god möjlighet att balansera jobb och fritid. Du får stor frihet att styra ditt eget dagliga arbete och ingen dag är den andra lik. Hos oss blir du en viktig del i vårt gemensamma arbete att skapa skillnad ute hos kund och bygga Tranåsbostäders framtid.

Ansökan

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till jobb1@tranasbostader.se.

Vi tillämpar löpande urval med sista ansökningsdag 24 april 2024.

Tillträdesdag är i september.

Vid frågor om tjänsten kontakta:

Rebecka Ling Abelsson, HR chef, rebecka.ling@tranasbostader.se